Att kilas in i ett samhälle som känns både främmande och avlägset.

Ibland bara flödar pennan och jag skriver det som kommer. Ingen tanke, ingen värdering. Det får bara finnas. Så är det med dagens text. Ett viktigt budskap och så närvarande i det samhället vi nu hoppas ska förändras så att alla får plats ❤.

Självklart kan jag relatera till texten och kanske finns det någon där ute som också känner igen sig och kan genom att läsa detta sätta ord på det outtalade som gror i ens inre.

”Jag passar inte in någonstans. Det finns ingen självklar form som är gjuten just för mig. Som en kameleont ändrar jag skepnad för att tillfredsställa omvärldens bild av mig. Jag har lärt mig spelet. Jag ser koderna.  Men min plats gapar tom och känns främmande.

I det söker jag tystnaden, ensamtiden. Friheten i att slippa det sociala utspelet. Slippa byta skepnad för att tillfredsställa omgivningens syn på hur jag ska vara, prata, stå och gå.

I tystnadens inre rum får jag vara mig själv. Där behöver jag inte klä mig i falska kostymer för att passa in. Där finns min fristad, mitt liv. Där finns jag. Där får jag ihop alla pusselbitarna. Dom glider lätt in i varandra, bitarna passar perfekt och jag kan med glädje beundra det färdiga pusslet och vara stolt över att få vara jag ❤.

När jag sedan tvingas ut i världen igen känns bitarna kantiga, trubbiga och passformen släpper. Det skaver och bilden av mig grusas och jag tvingas åter att låtsas. Jag lämnar mitt sanna jag bakom lyckta dörrar för att på något sätt få de kantiga pusselbitarna att passa igen. Lite som när Askungens styvsystrar hugger av sig både tår och hälar för att få glasskon att passa på foten”.

Varför utsätter vi oss för detta? Vem har skrivit boken om hur vi ska vara och fungera? Vi lever i ett föränderligt samhälle och med den nya tiden har vi möjlighet att göra plats för alla ❤.

Må ert bästa – själsligt, fysiskt och andligt ❤.

❤ Annorlunda är det nya normala ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s