Insikter

Att koppla ihop den fysiska kroppen med den eteriska, den själsliga och den andliga är en labyrint utan dess like. Ett detektivarbete i att förstå vad livet och vardagen har på lut för oss är ett verkligt mysterium. Men när man knäcker de koder och kan tråckla ihop de lösa ändarna man har lite här och där så får man till sist ett fint mönster och det mönstret är en nyckel in till ännu en outforskad del av dig själv.

Exempelvis

Du har ett fysiskt problem. Du har ont i magen, en begynnande magkatarr kanske. Länge går du på diverse mediciner för att bli av med både halsbränna, uppsvälld mage och knip. Magen blir värre och värre. Du blir irriterad, orolig, låg, trött, dina tankar börjar surra kring detta allt oftare. Förkylningarna avlöser varandra. Kanske börjar du överäta för du känner någon form av lindring i stunden, dagligen tar du preparat för att minska magsyran. Det går kanske så långt så att du söker läkare. Läkaren skriver ut starkare mediciner till dig. En ond cirkel är i görningen.

Alternativ lösning eller första hands val?

Den bästa helaren du ska rådfråga i detta läget är dig själv och din kropp. Den kommer att berätta för dig vad du ska göra om du är lyhörd för dess budskap. Kroppen besitter en sådan visdom så att alla andra delar av dig kan ha svårt att ta in det. Vi är rustade med den bästa läkaren men vi har blivit fråntagna vår egen expertis därför att samhället har vävt in oss i tron att vi inte har förmågan att läka oss själva.

Fysiskt

Steg ett är att titta på vad jag stoppar i mig för näring. Gynnar den mig så jag känner mig stark och får energi eller sänker den min energinivå så jag blir trött och tung och magen värker och halsbrännan är ett faktum?

Andligt, själsligt

Steg två kan vara att titta på hur livet ser ut? Hur har jag det med min tillit till livet, mina rädslor? Hur ser jag på mig själv och gör jag verkligen det jag vill? Bryr jag mig mer andra, sätter jag andras lycka och välmående framför min egen?

När den inre läkaren har vaknat då är arbetet igång. Ta fram anteckningsblocket, förstoringsglaset och tänkarmössan. Ändra kosten och våga se på ditt liv. Där har du mycket vunnet innan du anammar läkarvården som frälsaren i alla lägen.

Quick fixaren

Vi ska väl inte heller sticka under stol med att vi är lite bekväma också. En del vill ha den där quick fixen och inte behöva ta ansvar själv. Men det är också någonting som har vuxit fram eftersom vi levt i ett samhälle som vill att vi lutar oss tillbaka, säger ifrån oss all inre visdom och bara lyder minsta vink. Det är behagligt och bekvämt och skönt att inte behöva ta ställning. Någon annan bestämmer och jag gör som dom säger. Det finns inget rätt och inget fel. Vi gör våra val i varje stund.

Sammanfattningsvis

När man har bockat av alla di där symtomen och faktiskt kommit fram till att – ja, men det blev ju såå mycket bättre i magen nu när jag faktiskt tog beslutet att göra det som jag alltid har velat och inte är jag rädd heller för att visa vem jag är. Dessutom så slutade jag att äta all den där maten som jag blev uppsvälld av. Då har man väckt den inre läkande kraften som ligger latent och vilande hos oss alla. Den väcker kanske lusten att utforska fler saker inom oss och utmana alla kroppsliga tillstånd vi blivit ålagda att tro att vi inte har makten att läka själva. Prova! Du har absolut ingenting att förlora 🤗.

Må ditt bästa – själsligt, fysiskt och andligt ❤. Kram // Christina 🧚‍♀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s